Nätbaserad jobbsökarträning i Österbotten

Vi anordnar jobbsökarträning också på nätet, och då har du möjlighet att delta i träningen hemifrån med din egen dator.

Vi erbjuder två olika typer av träning; en där fokus är på jobbsökningens grunder och en där fokus är på att visa dina styrkor i jobbsökning.

Jobbsökningens grunder är menad för personer, som behöver grundläggande kunskaper om olika arbetssökningsdokument, intervjuer och olika sätt att söka jobb. Kursen Visa dina styrkor fokuserar på att utnyttja olika elektroniska arbetsökningskanaler samt på olika sätt av elektronisk kommunikation. Du får öva på att skapa en video-cv och träning i att marknadsföra dig själv.

Studierna utförs i inlärningsmiljön Moodle, där du kan utföra olika uppgifter och diskutera med andra kursdeltagare. Tränaren ger individuell handledning åt kursens deltagare och är nåbar under hela träningens tid.

För att delta i den nätbaserade träningen behöver du en dator och internetkoppling samt möjlighet att se på videon och att använda Skype. Du behöver ha tillgång till ett ordbehandlingsprogram (t.ex. Word, Open Office etc.), e-postkontakt och ett läsprogram för PDF-filer (Adobe Reader). Om du har svårigheter med läsförståelse eller med att producera text rekommenderar vi närstudier, eftersom dessa ger större möjlighet till individuella instruktioner och individuellt stöd.

Exaktare tidpunkter för nätbaserade jobbsökarträningar hittar du i vår utbildningskalender. Du kan anmäla dig till träningen genom att lämna kontaktbegäran i webbtjänsten Mina e-tjänster eller genom att skicka e-post till adressen kirjaamo.pohjanmaa@te-toimisto.fi

Instruktioner för de som deltar i den nätbaserade träningen

När du har anmält dig till den nätbaserade träningen, binder du dig till att delta i den.

Vi på Unic-palvelut skickar ett e-postmeddelande till dig gällande inledandet av träningen. Samtidigt får du koder till inlärningsmiljön Moodle (kolla också din skräppost, meddelandet kan finnas där). Du kan genast bekanta dig med Moodle, men övningarna kan du börja med först från och med träningens första dag.

På träningens första dag önskar vi att du är på plats redan kl. 9, så att du kan bekanta dig noggrannare med innehållet och uppgifterna. Därefter kan du utföra givna uppgifter enligt din egen tidtabell, bara du kommit överens om det med utbildaren.

De givna uppgifterna ska vara gjorda på kursens sista dag och då ber vi dig också ge respons.

Du kan kontakta utbildare mellan kl. 9–15:15 med hjälp av chat, e-post och telefon. Vi uppmuntrar dig att ta kontakt alltid när du har frågor eller utmaningar med uppgifterna.

Välkommen med!